Neurofeedback eller EEG træning kan i al sin enkelhed beskrives som medicinfri hjernetræning. Under Neurofeedback træningen aktiveres de dele af hjernen, som arbejder for langsomt.

Samtidig dæmpes de dele af hjernen, som arbejder for hurtigt.

Når der trænes stimuleres hjernens evne til selvkontrol og selvregulering og er en virkningsfuld metode som både er adfærdsregulerende og kan forberede forskellige mentale og fysiske til- og stilstande.

En nonverbal træningsform, som ikke kræver noget af dig som klient. Faktisk foregår træningen helt af sig selv, mens du sidder behageligt i en stol og slapper af.

Kan Neurofeedback hjælpe dig?

De personer der har gavn af neurofeedback vil ofte have en hjerne der i uro, hvilket betyder det er svært at fokusere, koncentrere sig, og selv skabe ro.

Enten fordi de neurologiske betingelser ikke er tilstede, eller fordi hjernen på et eller andet tidspunkt har oplevet stress eller traume. For nogle mennesker betyder det, at man sidder fast i en tilstand af konstant frygt og overaktivitet. Det kan vise sig ved kropslig uro, hovedpine, manglende evne til at falde i søvn, eller svært ved at vågne.

Måske går du rundt med følelsen af at du ikke kan tænke klart, har svært ved at huske eller svært ved at tage dig sammen, har mange overspringshandlinger.

Neurofeedback kan hjælpe på:

  • ADHD
  • ADD
  • PTSD
  • Stress
  • Bipolar lidelser
  • Trøstespisning/belønning
  • Hovedpine og migræne
  • Koncentrationsbesvær
  • Hukommelsesbesvær
  • Depression
  • Søvnbesvær
  • Indlæringsvanskeligheder
  • Elitesportsudøvere og erhvervsfolk kan træne opmærksomhed, koncentration og hukommelse.

Ved hjælp af neurofeedback kan vi skabe sunde rolige tilstande i hjernen, og dermed påvirke meget svære tilstande, hvor medicin eller terapi ikke har givet effekt.

Ovenstående liste er ikke udtømmende, så kontakt mig gerne, hvis du er i tvivl om, om neurofeedback er noget for dig. 

Jeg har en sygehjælper, lærer og terapeutisk baggrund med speciale i narrativterapi og er uddannet neurofeedback terapeut

Anbefalinger til Neurofeedback

Schannie fortæller: For os som familie har det skabt ro, mindre angst, meget mindre konflikter, dog selvfølgelig har vi stadig vores uoverensstemmelser men nu kan vi nemt håndtere det. Så snart vi kan mærke der er angst, eller meget uro får vi lige en træning også kan vi mærke en forskel med det samme.


Britt fortæller: Min søn får det mod Tourette og ADHD. Han får det når han er meget presset og det virker til at give ham ro. Han lægger ikke mærke til at hjernen arbejder, han ser bare på en skærm. Enten spiller et spil eller ser en film.

Hvordan foregår det?

Først sættes der elektroder på dit hoved. Elektronerne sættes fast med kontaktcreme. Den efterfølgende halve time skal du slappe af med en Netflix-film, en Netflix-serie, en YouTube-video eller et hyggeligt spil.

Du kan selv vælge, hvad du har mest lyst. Det vigtigste er, at du slapper mest af.Neurofeedback er forholdsvist nyt i Danmark, men det bliver mere og mere udbredt og har været alment kendt og flittigt benyttet i fx Sverige, Norge, Holland Tyskland og USA i omtrent 40 år. Gennem tiderne er metoden blevet forfinet og effektiviseret, og i dag findes der teknisk udstyr af tårnhøj kvalitet.

Jeg har valgt at bruge apparaturen, softwaren og metoden udviklet af Sigfred og Susan Othmer fra Los Angeles. Othmer-parret har arbejdet med Neurofeedback siden 1985. Neurofeedback kan sjældent stå alene. Det er godt at kombinere metoden med øvrig hjælp til den udfordring, du står med. Jeg tilbyder både forskellige former for terapi og neurofeedback, så vi sammen kan finde den helt rigtige løsning til netop dine udfordringer.

Jeg bruger min terapeutiske tilgang i sessionerne, men du behøver hverken tale eller gøre andet for at modtage Neurofeedback.

Neurofeedback kan hjælpe dig til at hjælpe dig til et sundere mentalt ståsted. Når du får ro i hovedet, slapper af og får din søvn, så kommer også overskuddet til at arbejde med dig selv.

Mit erfaringsgrundlag er solid, og derfor kan jeg hurtigt afgøre, om neurofeedback kan gavne dig.